Επίσκεψη της συγγραφέως Αναστασίας Ευσταθίου στο σχολείο μας

Επίσκεψη της συγγραφέως Αναστασίας Ευσταθίου στο σχολείο μας

Την Τρίτη 5 Μαρτίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφθεί το σχολείο μας η συγγραφέας Αναστασία Ευθυμίου, ή -αλλιώς- κυρία Φαν-Τασία!
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, τής δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει και να δουλέψει βιωματικά με τους μαθητές/τριες των Α’ και Δ’ τάξεων τα έργα της, αλλά και να παρακολουθήσει τις δράσεις που είχαν προετοιμαστεί από τα ίδια τα παιδιά μας με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (θεατρική αγωγή, μουσική, εργαστήρια δεξιοτήτων).Η Α’ τάξη διάβασε αποσπάσματα από το έργο “Η Ευχή του Νικόλα”, ενώ παρουσίασε και τις εικαστικές της δημιουργίες. Η Δ’ τάξη εμπνεόμενη από το έργο “Η Γερακίνα και ο Πρίγκιπας Νερένιος”, παρουσίασε μια σειρά από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, τραγούδια, χορούς, έργα δημιουργικής γραφής και εικαστικά έργα. Η χαρά της δημιουργίας άφησε μια γλυκιά επίγευση σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ενώ στο τέλος, η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία τους. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ευσταθίου για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σχολείο μας, παρόλο που μένει εκτός Αθηνών και κυρίως την ευχαριστούμε για αυτή τη μοναδική εμπειρία που χάρισε στα παιδιά του σχολείου μας!!

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας και του πολιτιστικού προγράμματος “Βιβλιο… δημιουργούμε”, που διοργανώνει τη φετινή σχολική χρονιά η βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Την επιμέλεια και οργάνωση της δράσης είχαν οι: Βιργινία Κατσούνα (θεατρολόγος), Ευαγγελία Ελευθεριάδου (δασκάλα), Ανδρέας Χανιώτης (μουσικός), Νατάσα Γαλάζιου (υπεύθυνη Δ1 τμήματος), Ταρναράς Βασίλης (υπεύθυνος Δ2 τμήματος), Βεκρή Χαρά (υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης). 


Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, γιατί πάντα η συμβολή του και η βοήθειά του είναι πολύτιμη στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων!!!